szerző:
hvg.hu

Megszólalt Tóth Csaba Antal, azaz Baba, annak a Migration Aidnek a tagja, amely ellen lejárató kampány indult a napokban. Baba nem tagadta, hogy újabb eljárás folyik ellene, és a múltban is állt bíróság előtt. Azt azonban visszautasítja, hogy nehézsúlyú maffiózó lenne. Elmondta, mióta a róla írt leleplező cikk megjelent, nincs nyugta, telefonon és interneten fenyegetik.

"Nem vagyok többszörösen büntetett előéletű, nem vagyok nehézsúlyú maffiózó sem, ahogy állítják rólam, ez rágalmazás. Beszéltem az ügyvédemmel, megtesszük a szükséges lépéseket, perelni fogjuk azt a lapot, illetve az újságírót, aki ezt írta rólam" – mondta az Origónak Tóth Csaba Antal 'Baba', aki a Migration Aid tagjaként segítette a menekülteket múlt nyáron és ősszel.

Mint arról beszámoltunk, a Ripost.hu Babáról szóló leleplező cikke alapján a fideszes Halász János sajtótájékoztatót hívott össze, ahol tények említése nélkül vádaskodott a Migration Aiddel kapcsolatban. A politikus elismételte a cikk alapállításait, nyugtalanságának adott hangot, majd nyomatékosan kérte a sajtó segítségét a tényfeltárásban, "a hallgatás nem segít".

©

A Ripost azt állítja a Migration Aidről, hogy a szervezetet Soros György pénzeli, és Baba áll az élén, aki mellesleg börtönviselt, és most is eljárás alatt áll egy súlyos csalássorozat miatt. A sajtótájékoztatón megjelent Zsohár Zsuzsanna, a civil szervezet szóvivője is, aki szintén kifejtette álláspontját az újságírók előtt: tagadta, hogy Soros György pénzelné a Migration Aidet. Elmondta, hogy Baba sosem volt a szervezet vezetője, ő egy segítő aktivista, a civilek pedig nem vizsgálják, nem is vizsgálhatják a hozzájuk jelentkezők előéletét.

Az Origónak Baba azt mondta, sosem titkolta múltját, és Zsohár Zsuzsanna is azt mondta, hogy a Migration Aid vezetői is tudtak aktivistájuk előéletéről.

Baba tagadta, hogy köröznék: a Keleti pályaudvari menekültsegítés három hónapja alatt elkaptak volna, ha tényleg köröznék – érvelt.

Azt viszont nem tagadta, hogy újabb eljárás folyik ellene.

Azt sem cáfolta, hogy büntetett előéletű, 12 éve egy gazdasági bűncselekmény miatt állították bíróság elé társaival. Előzetesben ült, de börtönbe nem került saját bevallása szerint.

A róla írt cikket egy gyűlöletkampány részének tartja, amellyel a menekülteket segítő civileket próbálják lejáratni. Elmondta, mióta a leleplező cikk megjelent, nincs nyugta, telefonon és interneten kap fenyegetéseket, Egyiptomban élő szülei aggódnak érte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!