szerző:
hvg.hu

A Győr-Moson-Sopron megyei Albertkázmérpuszta lakói még tavaly ajánlottak fel egy malacot annak, aki rosszabb belterületi utat mutat, mint az övék. A felajánlás után két és fél hónappal megoldódott az évtizedes probléma: a közútkezelő karácsonykor elkezdte az út felújítását, és még a mangalica is megmaradt. A helyiek szerint a malacos akció meggyorsíthatta a munkát – hangzott el a vasárnapi RTL Híradóban.

Az albertkázmérpusztaiak évek óta vártak már új útra, amely alkalmas közlekedésre – karácsonyra megkapták.

Novemberben még katasztrofális állapotban volt az út, három kilométeren 4200 kátyút számoltak össze a helyiek. Egy férfi azt mesélte, hogy kitört az autója bal első kereke, olyan gödrök voltak az aszfalt maradványain.

Az albertkázmérpusztaiak ezért egy mangalicát ajánlottak fel annak a településnek, ahol több kátyú van, mint náluk.

A felajánlás után két és fél hónappal váratlan fordulat történt: a közútkezelő elkezdte felújítani az utat. A teljes albertkázmérpusztai összekötő út körülbelül 18 kilométeres, az egészet nem tudták felújítani, hanem csak egy körülbelül két kilométeres belterületi szakaszt, de már az is valami.

A helyiek szerint a malacos akciónak is köze lehet ahhoz, hogy felújították az utat. A közútkezelőnél nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy ez valóban így volt-e.

Az Albertkázmérpusztát Mosonszolnokkal összekötő út még mindig nagyon rossz állapotban van, ott továbbra is csak 40 kilométer/órával lehet haladni - derül ki a tudósításból.