szerző:
hvg.hu

Az előzetes letartóztatásból vasárnap kiszabadult Lagzi Lajcsi azt állítja, hogy ártatlan, és arra utalt ügyvédjével, hogy valamilyen érdeksérelem áll a bebörtönzése mögött.

Nem követtem el ezeket a bűnöket, pedig ha beismertem volna, mert egyszerűbb lett volna a 125 napos fogságom alatt beismerni, akkor egyből kiengedtek volna - állítja Galambos Lajos, vagyis Lagzi Lajcsi a TV2 Frizbi című műsorában adott interjúban, ahol ügyvédjével, Fröhlich Krisztiánnal együtt vett részt.

Az előzetes letartóztatásból vasárnap kiengedett Galambost vesztegetésben felbujtóként gyanúsítják, a gyanú szerint Csendes Csabát bujtotta fel a gyanú szerint, aki a Lajcsi tulajdonában lévő Boglárka lakópark közös képviselője. Őrizetbe vétele után büntetőeljárás sikerének meghiúsítása, és bűnismétlés veszélye címén került előzetesbe - idézték fel a műsorban.

Soha nem volt közműtartozásom, és ami közművet használtunk, azok működtek - állította a műsorban Galambos, utalva ezzel arra, hogy azzal gyanúsítják, hogy a boldogasszonypusztai birtokán és a tatai lakóparkjában lopta az áramot, a vizet és a gázt. Galambos azt állítja, hogy saját vízfogyasztásuk nem volt, mert saját artézi kutat használtak.

©

A vesztegetést telefonlehallgatás alapján állítják a nyomozók, mondja az ügyvéd, aki szerint nincs olyan eleme a lehallgatásnak, amely miatt aggódniuk kellene.

Az ügyvéd szerint érdeksérelem áll a háttérben, ezzel arra utaltak, hogy szerintük valakinek vagy valakiknek útban van a zenész, de nem árulták el, hogy pontosan milyen forgatókönyv állhat szerintük a háttérben.

Galambos és ügyvédje felidézte azt, amit korábban ügyvédje is elmondott a hvg.hu-nak, miszerint úgy bántak vele a börtönben, mint egy terroristával. Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy a teljes elkülönítést nem amiatt kapja-e, mert védeni akarják, és nem diszkrécióból fordították a fal felé a többi elítéltet, amikor végigment a folyosón, Lajcsi azt mondta, szerinte nem VIP-ként kezelték, hanem a magasabb kockázati besorolása miatt járt neki ez az elbánás.

Lagzi Lajcsi cáfolta azt a korábbi sajtóhíresztelést, amely szerint vele rakták egy zárkába azt a férfit, aki a gyanú szerint megölte és éppen a zenész birtoka közelében ásta el feleségét. Azt mondja, a gyilkossággal gyanúsított férfi vele egy börtönben volt, de nem vele egy zárkában.

A Galambos Lajos ügyében folytatott nyomozást április közepéig meghosszabbították, ez után várható vádemelés.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!