szerző:
hvg.hu

"Saját fegyverével fogjuk a Fideszt térdre kényszeríteni" - mondta Vona Gábor Jobbik-elnök a párt évadnyitó rendezvényén. Azért jutottak arra a döntésre, hogy ők is a néppel konzultáljanak, mert úgy látják, a Fidesz ellehetetetleníti a népszavazásokat.

Vona Gábor a Jobbik évadnyitó rendezvényén bejelentette, hogy pártja 2016-ban nemzeti konzultációba kezdenek. A kérdések és a témák még nem kristályosodtak ki, de egészen biztosan szó lesz benne egészségügyi és oktatási kérdésekről.

"Ha konzultálni akar a Fidesz, hát most megkapják" -- mondta a pártelnök, aki szerint a kormánypárt minden lépését a nemzeti konzultációval legitimálja. Csakhogy a Jobbik-elnök szerint értelmetlen kérdésekkel és válaszokkal manipulálnak, és a konzultáció ebben a formában nem más, mint felesleges pénzpazarlás.

©

Vona elmondása szerint azért jutottak a Jobbikban erre az ötletre, mert azt látják, a Fidesz teljesen ellehetetlenítette a népszavazásokat. A pártelnök utalt a 40+-os népszavazás "elgáncsolására", ami szerinte ebben a formában valódi hungarikum volt.

"Saját fegyverével fogjuk a Fideszt térdre kényszeríteni" - vázolta Vona Gábor a tervet. Többször elmondta, hogy 2018-ban kormányt fognak váltani, de addig is igyekeznek "ellenzékből kormányozni."