szerző:
hvg.hu

„Feltételezem, hogy ez szóba fog kerülni, megkerülhetetlen” – ezt válaszolta Lázár János újságíróknak arra a kérdésre, tájékozódik-e majd Kubatov Gábornál a Nemzeti Választási Irodánál kedden történtekkel kapcsolatban. Meg nem erősített hírek szerint a Kubatovhoz kötődő Fradi Security biztonsági cég alkalmazottai lehettek ugyanis azok a kopaszok, akik védték a népszavazási kezdeményezését az MSZP-sek orra előtt beadó idős nőt.

Kedden kiélezett verseny indult azért, hogy ki adhat be elsőként új népszavazási kérdést a vasárnapi nyitva tartás ügyében. Kora reggel az MSZP-től érkező Lukács Zoltán és Nyakó István kopasz, fekete ruhás férfiakat talált az ajtóban. Később egy idős hölgy is megjelent, akit a kopaszok oltalmazóan körbe álltak, a helyszínen tartózkodó kollégánk szerint őt kísérték a férfiak. Patthelyzet alakult ki, mindenki a Kúria vonatkozó döntésére várt.

A szurkolókat tömörítő FradiMob állásfoglalása szerint a helyszínen megjelent kopaszok nem tartoznak a szurkolók közé, hanem a Kubatov Gáborhoz kötődő Fradi Security biztonsági cég alkalmazottai lehetnek.

Miután megszületett a Kúria döntése, az idős nő adhatta be elsőként a népszavazási kezdeményezését, az MSZP-sek hoppon maradtak. Az MSZP 18 órára tüntetést szervezett a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai irodája elé, valamint feljelentést akarnak tenni a történtek miatt.

Egy férfi sem tudta beadni a kérdését. Ő azt állította magáról, hogy vállalkozó, és kopasz ugyan, de nincs rajta bomberdzseki, magánemberként ment a Nemzeti Választási Iroda épületéhez. Az eseményeket összefoglaló videónkat itt láthatják.

Kora este 444.hu tett közzé videót arról, hogy Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető minisztert újságírók faggatták kedden délután a Nemzeti Választási Iroda épületénél történtekről.

A miniszter azt mondta: látta a Nemzeti Választási Iroda épületénél készített felvételeket a hírportálokon, és "feltételezi, hogy ez szóba fog kerülni, megkerülehetetlen", ha egyeztet majd Kubatov Gábor Fradi-elnökkel, fideszes alelnökkel és pártigazgatóval.

Lázár állította, hogy nincs tisztában azzal, adtak-e be ma kérdést a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatban. Szerinte a demokrácia szempontjából az a lényeg, hogy "ha a nép népszavazást akar arról, hogy nyitva lehessenek az ünnepek vasárnap, vagy zárva lehessenek az üzletek, akkor legyen népszavazás". Ezután viszont már azt állította, hogy nem látta a felvételeket, mert Szekszárdon volt a miniszterelnökkel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!