szerző:
hvg.hu

Nem tudtak előzetesen arról a herceghalmi önkormányzati képviselők, hogy a polgármester felesége népszavazási kezdeményezést akar benyújtani a vasárnapi nyitva tartásról, és attól teljes mértékben elhatárolódnak – erről jelent meg rövid közlemény a herceghalmi önkormányzat oldalán öt képviselő nevében.

Erdősi Lászlóné nevét az egész ország megismerhette egy nap alatt. Herceghalom polgármesterének felesége kedden kopasz, kigyúrt kísérők gyűrűjében tudta pár másodperccel az MSZP-s Nyakó István előtt beadni a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos népszavazási kérdését a Nemzeti Választási Iroda épületében. Az időzítés nagyon fontos volt: a Kúria vonatkozó döntése után az a kérdés kerülhet ugyanis napirendre a népszavazási eljárásrend szerint, amelyet előbb adtak le a többihez képest. Az eseményekről készített videónkat itt láthatják.

Erdősiné a helyszínen nem nyilatkozott az újságíróknak, és a férje sem örült, amikor a sajtó munkatársai másnap megkeresték a Pest megyei községben. 

Erdősiné végül csütörtök volt hajlandó nyilatkozni úgy, hogy közleményt adott ki. Azt írta: nem befolyásolták pártok, magánemberként adta be népszavazási kezdeményezését, és egyetért a vasárnapi zárva tartással.

Herceghalom honlapján szerdán, 18 óra előtt nem sokkal jelent meg a község önkormányzati képviselőinek nyilatkozata.

Herceghalom önkormányzatának képviselőiként politikai nézettől függetlenül teljes mértékében elhatárolódnak Erdősi Lászlóné, mint magánszemély népszavazási kezdeményezésétől, amelyről előzetesen nem volt tudomásuk, arról a sajtóból értesültek – derül ki az öt képviselő, Szendrei Bence, Csizmadia Zsuzsanna, Hunya Krisztina, Czinege Jánosné és Makay István közös, rövid közleményéből.

„Herceghalomi képviselőként községünk helyi közügyeivel kívánunk foglalkozni a jövőben is, képviselői munkánkból teljes mértékben kizárva az országos politikát” – tették hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!