szerző:
hvg.hu

A miskolci Herman Ottó Gimnázium támogatói körét adó Tanítanék-csoport a nemzeti ünnepre szervezte meg a következő tiltakozást a közoktatás átalakításáért, de kiállnak a közalkalmazotti szféra ügyei mellett is.

A Hősök terétől az Andrássy úton át egészen a parlamentig terveznek vonulni a fővárosban a tanárokat, diákokat és szülőket tömörítő Tanítanék csoport tagjai, akik a tanitanek.com oldalon már több tízezer támogatót tudhatnak maguk mögött. A tiltakozásokhoz több mint 25 civil szervezet csatlakozott, valamint a Civil Közoktatási Platform (CKP) azonnali követelései is megfogalmazódtak. A vonulással egybekötött tiltakozás március 15-én délután 3 órakor indul a Hősök teréről.

©

A tüntetők szolidaritást vállalnak a közalkalmazottakkal, az egészségügyi és közlekedési dolgozókkal, a kulturális és szociális szféra munkavállalóival, akikkel szerintük a kormány nem kíván érdemben tárgyalni, illetve nem az érintettekkel tárgyal. Arra buzdítják a csatlakozókat, hogy vegyék fel mind kockás ingeiket, abban vonuljanak át a Kossuth térre.

A szervezők követelik a Pedagógusok Sztrájkbizottságának 25 pontos, a Tanítanék Mozgalom 4 pontos, valamint a CKP 12 pontos azonnali követeléseinek megvalósítását.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!