szerző:
hvg.hu

Az Új Nemzedék Központ szerint eláztak az ÁSZ által kért papírok egy beázás miatt, Juhász Péter most a beázás dokumentációját kérte tőlük.

Miután csütörtökön az Emmihez tartozó, elvileg fiataloknak szervezett programokkal foglalkozó Új Nemzedék Központ arra hivatkozott, hogy azért nem tudja átadni az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a kért iratokat, mert beázott az irodájuk, és eláztak a papírok, Juhász Péter, az Együtt politikusa azt kérte a kormánycégtől, hogy mutassák be neki a beázás dokumentációját.

Juhász azt írta a Facebookon: ha beáztak és kár keletkezett, akkor azt nyilván dokumentálták, mert meg kellett csináltatni, biztosítót kellett hívni, és még az is elképzelhető, hogy más is megrongálódott vagy megsemmisült. Hozzátette, elektronikus formában kérte ki az adatokat, nehogy elázzanak vagy kigyulladjanak a kérdései, mielőtt válaszolnak rájuk. "Ez a kakaóbiztos adatigénylés" – jegyezte meg.

Az Állami Számvevőszék még szerdán közölte, hogy feljelentést tesz az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. ellen, mert az átvilágításkor nem bocsátották rendelkezésükre a szükséges dokumentumokat. A kft. ezután írta azt, hogy eláztak a papírok, csütörtök reggel pedig az Együtt rendőröket hívott a központ irodájához, akik azonban nem mentek be az épületbe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!