szerző:
hvg.hu

A tanárok, az állam és az önkormányzat is elégedett annak a balassagyarmati igazgatónőnek a munkájával, aki oldalakat plagizált pályázatában egy oktatáskutatótól - közölte a Klik. Elsősorban a pályázati anyag megismerését követő, személyes elbeszélgetésre alapoztak, amikor a kinevezése mellett döntöttek.

A balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium igazgatónőjének az iskoláért és a gyermekekért végzett munkájával a tantestület, a tankerület és a helyi önkormányzat is elégedett – írta pénteki közleményében Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) arról az iskolaigazgatóról, akinek a pályázatában plágiumot fedezett fel az intézmény korábbi, húsz évig regnáló vezetője.

Mint arról beszámoltunk, Fényes-Bók Szilvia több oldalt szó szerint átemelt pályázati munkájába Benedek István oktatáskutató írásából. Az előző igazgató erről levelet írt a minisztériumnak, de az úgy válaszolt, hogy nem illetékes "szerzői jogi" kérdésekben, valamint hogy a "megújítás jegyében" döntött Fényes-Bók mellett.

A Klik pénteken kiadott magyarázata szerint a tankerület úgy alakította ki szakmai véleményét az intézményvezetőről, hogy elsősorban a pályázati anyag megismerését követő, személyes elbeszélgetésre alapozott. A Klik tekintetbe vette a tantestületi és alkalmazotti közösség véleményét is – írták.

Az igazgatónő szakmai alapon maximálisan megfelel a feltételeknek

– üzente a Klik a nyilvánosságnak.

©