szerző:
hvg.hu

A parlamentben a volt rezsibiztos arról beszélt, hogy 100 milliós kárt okoztak azok a gyerekek, akik múlt hétfőn nem mentek suliba.

Országos szinten 100 milliós nagyságrendű kárt okoztak azok a szülök, akik múlt hétfőn az oktatási rendszer elleni tiltakozásul nem vitték gyereküket iskolába, de nem mondták le ebédjüket - mondta Németh Szilárd Fidesz-alelnök hétfőn a Parlamentben.

Németh Szilárd azt mondta, a Nem megyek suliba akció Csepelen 598 ezer 210 forint közpénzbe került, mert ennyi gyerek ebédjét fizették ki feleslegesen, országos szinten pedig 100 milliós a kár.

Az RTL Klub rákérdezett a volt rezsibiztosnál, hogy hogyan jött ki neki ez az összeg, erre azt mondta, a megrendelt étel számából kivonták a ténylegesen elfogyasztott ételek számát és felszorozták a kötlségekkel.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, a számlát inkább az oktatási rendszert szétverő kormánynak nyújtsák be, a Facebookon pedig már megjelent egy Hol kell kifizetnem a gyermekem február 29-i ebédjét? című oldal, amelyen azt írják, az aznapi ebédet február 26-ig kellett volna lemondani, de utólag akkor szívesen kifizetik.

A budapest Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola a Facebook-oldalán azt közölte, hogy miután a gyerekek 90 százaléka nem jelent meg az iskolában, 10 óra után a megmaradt reggelit, ebédet és uzsonnát elvitték az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai egységébe adományként.