szerző:
MTI / hvg.hu

A miniszterelnök vagyoni helyzetét firtatta a Jobbik a parlamentben, de csak annyira futotta, hogy Orbán kijelenthette, ő teljesen tiszta.

Vona Gábor (Jobbik) megismételte korábbi javaslatát, hogy hozzanak létre két vizsgálóbizottságot, az egyik a Jobbik esetleges orosz támogatását, a másik a miniszterelnök környezetének meggazdagodását vizsgálná. Azt is firtatta, ki Mészáros Lőrinc, egy aranyember vagy a kormányfő személyes strómanja.

A Jobbik elnöke nyilvánvalóan azokra a feltételezésekre utalt, amelyek szerint a Mészáros Lőrinc által Hatvanpusztán fenntartott birtok valójában Orbán Viktoré, pedig ez nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. Erre a következtetésre azok alapján a részletek alapján lehet jutni, hogy Orbán Viktor nemrég a sajátjaként beszélt egy olyan kutyáról, amely biztosan nem az ő felcsúti házában, hanem a szomszédos birtokon lakik.

Orbán Viktor miniszterelnök erre azt közölte, hogy eddig sem engedett az ilyen provokációknak, majd azzal érvelt, hogy 1990 óta parlamenti képviselő, az ezzel járó összes, vagyonnyilatkozatra vonatkozó kötelezettségének mindig eleget tett, élete nyitott könyv. A kormányfő ezért visszautasít minden olyan véleményt, amely őt bűncselekménnyel vádolja meg, és megjegyezte, hogy minden pletyka, feltételezés valótlan.

©

A miniszterelnök szerint kutakodni a Jobbik háza táján kell, hiszen az ellenzéki párt nyolc elnökségi tagjából hétnek legalább egy közeli rokona vagy pártpénzt, vagy a párttól állást kap. Szóvá tette azt is, hogy a Jobbik-frakció és pártalapítvány 2010 óta összesen kétmilliárd forintot költött el, és abból 520 millió forint csupa olyan céghez ment, amelynek a szálait egyetlen rejtélyes ember tartja a kezében. Orbán Viktor azt mondta, szép ajánlat, hogy mindenki állítson fel egy-egy vizsgálóbizottságot, de ha a Jobbik minden korrupciós ügyére felállítanának egyet, nem maradna szabad képviselő a Házban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!