szerző:
hvg.hu

Az oktatási államtitkár szerint a március 30-án munkabeszüntetéssel tiltakozó pedagógusoknak nem kell félniük a kormánytól, és maximum annyi bántódásuk esik, hogy be kell pótolniuk az elmaradt órát.

Palkovics László az ATV Egyenes beszéd című műsorában úgy fogalmazott: „Még nem lehet megmondani, hogy milyen következményei lesznek annak, ha valaki részt vesz a március 30-ai polgári engedetlenségen, de az biztos, hogy Magyarországon ma egy tanárnak sem kell félni, különösen a kormányzattól nem, hiszen minden problémás kérdéssel foglalkoznak”. De hozzátette, maximum annyi bántódásuk esik ezeknek a pedagógusoknak, hogy az adott órát pótolniuk kell, mert a gyerekek érdeke mindennél fontosabb.

©

Kedd éjfélkor lejárt a március 15-én a Tanítanék mozgalom által hirdetetett ultimátum, mint a március 30-i polgári engedetlenségi mozgalom Facebook-oldalán olvasható: „Nem kértek bocsánatot, nem indultak meg tárgyalások a magyar oktatás súlyos problémáinak megoldásáért. Az oktatás nemzeti ügy, ezért arra hívunk mindenkit, hogy csatlakozzanak a március 30-ai tiltakozáshoz. Gyermekeink jövője a tét!”

A Tanítanék mozgalom képviseletében Pukli István, Pilz Olivér és Törley Katalin csütörtök délben jelentik be hivatalosan a március 30-i tiltakozás részleteit. Annyit már lehet tudni, hogy a tanárokat arra kérik, reggel 8-9-ig menjenek ki az iskola elé, és azt kérik, csatlakozzanak a szülők is a tiltakozáshoz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!