szerző:
MTI

A riói olimpia kezdete előtt száz nappal a brazil zászló sárga és zöld színét ölti magára a Lánchíd egy éjszakára – közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden.

Tarlós István főpolgármester döntése alapján a híd mintegy kétszáz díszvilágítási fényvetője kap speciális színes, hőálló fóliaborítást szerdán. Ezzel Budapest is csatlakozik ahhoz a nemzetközi kezdeményezéshez, amellyel a világversenyt köszöntik.

A közlemény szerint "a pilontestet megvilágító 144 fémhalogén lámpatest zöld, míg a pilonkoronán lévő 52 lámpatest sárga megvilágítást kap".

Így a Lánchíd két központi eleme az olimpia rendező országának, Brazíliának a nemzeti színeit tükrözi a közvilágítás automatikus – a fényviszonyoknak megfelelő – bekapcsolásától, várhatóan este nyolc órától éjjel egy óráig, a díszvilágítás kikapcsolásáig.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!