szerző:
MTI

Az új formaruhához a berendelt nyakkendő ára darabonként majdnem egy ezressel lesz kevesebb.

Olcsóbban jut nyakkendőhöz és kendőhöz a MÁV, mivel a lefolytatott közbeszerzés nyertesei utólag csökkentik az árat – írja a keddi Magyar Idők

Tavaly augusztusban tette közzé a MÁV, hogy közel nettó egymilliárd forintért új egyenruhát rendelt a formaruha viselésére kötelezett dolgozóinak. A kollekcióban zakó, nadrág, szoknya, ing, nyakkendő és kendő, valamint télikabát, átmeneti kabát és esőkabát szerepel.

Az első tételeket már tavaly szeptemberben leszállították a MÁV-nak, amely 2018. január 1-jéig az utolsó kollekciót is szeretné kiosztani dolgozóinak. A jelenlegi formaruhát több mint tíz éve vezették be a vasúttársaságnál. Mint arról korábban beszámoltunk, a formaruha és az új farmerek legyártására kiírt tendert megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cégek nyerték.

Az új ruha sötétebb mélykék színű lesz, és új, korszerű alapanyagokból készül. A kabátok lélegző és vízálló alapanyagokkal, ragasztott technológiával készülnek, a kosztümök, az ing- és blúzalapanyagok lélegzők, könnyen kezelhetők. A fazonok modernek, elegáns kivitelűek, a MÁV szerint megállják helyüket a mai divatban, és megfelelnek a kor követelményeinek. 

A férfi kalauzok, pénztárosok és forgalmisták nyakkendőit 3150 helyett 2490, a hölgyek kendőit pedig 2790 helyett 1990 forintos nettó áron szállítja a közbeszerzésen nyertes két cég, a Kézmű Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és az Erfo Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. A lap birtokába került dokumentum szerint a szerződésmódosítást az tette lehetővé, hogy az eladó maga jelezte, a műszaki tartalom változatlanul hagyása mellett lehetősége van a termékek egységárainak mérséklésére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!