szerző:
hvg.hu

Kivághatott Mészáros Lőrinc cége több olyan fát is egy budai luxusvilla építése közben, amelyeknek az építési engedély szerint maradniuk kellett volna – írta a 444.hu.

Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. épít a Teief Terra Kft. megbízásából a gellérthegyi Bérc utcában egy luxusvillát – közölte a 444.hu. A portál szerint az építési engedélyben kikötötték, hogy a fák egy részének maradni kell, de a helyszínen készült fotóik szerint a fák eltűntek.

Az építkezés 2014. május 14. után indult meg, miuán kiadták az építési engedélyt. E szerint 27 fát meg kell hagyni az építkezési területen, különösen a fekete fenyőt kellene védeni, mert egerészölyvpár fészkel rajta. A 444.hu szerint az építkezésnél egy fát sem találtak, csak egy kivágott fekete fenyőt.

Az I. kerületi önkormányzat a portál kérdésére közölte, hogy "helyszíni szemlével tisztázzák" majd a tényállást.

A beszámoló szerint a leendő villa valószínűleg Szíjj Lászlóé lehet, ő vette át a Tief Terrát a svájci EM Tiefbautól január 29-én, és most is az utcában lakik, a szomszédban bérel egy luxuslakást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!