szerző:
-ha

A párt szóvivője megnevezte az egykori miniszterelnök állítólagos kiszorításáért munkálkodó rejtélyes alakot.

Gyurcsány Ferenc tegnapi úgynevezett évértékelőjén utalást tett egy titokzatos királycsinálóra, aki a Demokratikus Koalíció háta mögött tárgyalásokat folytat az MSZP, az Együtt, a Párbeszéd politikusaival valamint Botka Lászlóval. Az egyeztetések Gyurcsány szerint az ő kiszorítását célozzák, amire viszont határozottan felelt, leszögezve, hogy nem lép hátra, nem vonul vissza.

Magyarország egyik vezetője voltam, vagyok és maradok is

vágta oda dacosan a volt miniszterelnök, „mutyinak” minősítve az állítólagos megbeszéléseket. Amiben csak az nem világos, hogy mit nehezményez ilyen módon a pártelnök. Botka miniszterelnök-jelölti színrelépésekor nyíltan üzente meg, hogy Gyurcsánynak vissza kéne vonulnia, az Együtt nyilvánosan jelentette be, hogy kiszáll az ellenzéki pártok előválasztásról szóló tárgyalásaiból, és a kisebb pártok közötti egyeztetések tényét sem tagadta eddig senki.

A negyedik pólus?

„Igen, lehet, hogy az lesz a vége, hogy a sok, naiv hülye, az Együtt, az LMP, a Momentum, MKKP és bárki más még elindul külön, és pont úgy osztódnak meg a középen állók szavazatai, hogy mindegyik kizúg a parlamentből, az MSZP és a DK pedig zéró megújulással fogja képviselni a nem jobbikos ellenzéket".

Mindezek ellenére a DK-híveinek körében találgatás kezdődött a pártjuk elleni összeesküvésről, és hangsúlyosan arról, hogy ki lehet az a machinátor, aki ezt igyekszik összehozni. Ma délelőtt a párt szóvivője, Gréczy Zsolt föllebbentette a fátylat a titokról. Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy ez a személy nem más, mint az ismert politológus, Lengyel László.

Lengyel Lászlót egyelőre nem sikerül elérni, de a hvg.hu azon szerzői, akik már többször átestek a DK-milíciák verbális támadásain (Ceglédi, Gomperz, Hont), kitartást kívánnak az ország legismertebb szürke kardigánja tulajdonosának.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!