szerző:
hvg.hu

A párt úgy látja, az olimpiai pályázat további sorsát illetően meg kell várni a népszavazás eredményét.

A DK úgy látja, meg kell tartani a népszavazást, a kormány, illetve a főváros az előtt ne vonja vissza az olimpiai pályázatot. Gy. Németh Erzsébet azt mondja,

„nem venném a bátorságot arra, hogy eldöntsem, a 266 ezer aláíró az olimpia ellen vagy a népszavazás kiírása mellett szavazott, Budapest népe amellett döntött, hogy legyen népszavazás. Ezért ezt mihamarabb meg kell tartani.”

A politikus szerint ha a népszavazás eredményeként vissza kell vonni a pályázatot, komoly elszámolásra van szükség, hogy mit és mire költöttek. Gy. Németh szerint az ellenzék korábban is kezdeményezte, hogy legyen népszavazás a kérdésről, így nem lehet rájuk meg a civilekre mutogatni a késői népszavazás miatt, ezt a fideszes gépezet söpörte le az asztalról.

„A főpolgármester vagy nincs tisztában azzal, mik történtek a városában, vagy ha tisztában van, nem mond igazat.”

Gy. Németh Erzsébet a nyilatkozatok alapján úgy látja, nyilvánvaló, hogy a Fidesz és Tarlós is próbál kihátrálni az olimpiai pályázatból.

„Tarlós ilyet biztos nem mondott volna Orbán Viktor engedélye nélkül.”

Gy. Németh Erzsébet azt mondja, a DK-sok is gyűjtöttek aláírást például a 13. vagy 17. kerületben, és azt sem tartja kizártnak, hogy párttagok vagy aktivisták máshol is léptek, azonban azt nem tudta megmondani, hogy a 266 ezer aláíráshoz mennyivel járultak hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!