szerző:
hvg.hu

A kilenc évre elítélt Bene Krisztián szerint a rendőrség rá akarta húzni az ügyet.

Bene Krisztián a másodfokon kilenc év börtönre ítélt orvos Duna TV Kékfény műsorában nyilatkozott, ahol elmondta, neki megvan saját belső meggyőződése az igazáról, miszerint ártatlan.  „Járok az utcán, de nagy lelki erő kell hozzá, úgy érzem, hogy közellenséggé váltam” -mondta az orvos, aki a műsorban hozzátette, szerinte "a rendőrség nem is vizsgálta meg az áldozat más szeretőit, és kifejezetten rá akarták húzni a dolgot."

A kórházigazgatót első fokon négy évre ítéltek, mivel az ítélet szerint lúggal öntötte le volt szeretője nemiszervét még 2013-ban. Egyik reggel amikor a nő kilépett az ajtón, visszalökte a lakásba. Előbb kábító injekciót adott neki, levetkőztette, majd a nemi szervét maró lúggal öntötte le. Az erősen maró hatású lúg miatt az áldozat maradandó sérüléseket szenvedett, az orvosok szerint már sosem élhet normális nemi életet. Bene Krisztián másodfokon végül kilenc évet kapott, az ítélet még nem jogerős.

A Kékfény műsorában a védelem szempontjai szerint vették végig az ügyet, emiatt már többen a riport adásba kerülése előtt felháborodtak a riport beharangózaja alapján. Az LMP társelnöke, Szél Bernadett egy közleményben akarta felszólítani a köztévét, hogy haladéktalanul vegye le a műsorról a Bene Krisztiánnal készült interjút. A politikus szerint a Kékfény beharangozója nyilvánvalóvá teszi, hogy a cél az elítélt mentegetése, az erőszak relativizálása és a közvélemény manipulálása. A riportot azzal reklámozzák, hogy most először beszélnek a bűnügyről a közellenség szemszögéből, és hogy a hívő, nagycsaládos orvos az igazságszolgáltatás áldozatának tartja magát.

Fontos bizonyítékot vontak vissza a lúgos orvos perében

Az ügyészség visszavonta a talán legfontosabb bizonyítékot B. Krisztián másodfokú perében. Ő az a kórházigazgató, akit első fokon négy évre ítéltek, mert lúggal öntötte le volt szeretője nemiszervét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!