szerző:
hvg.hu

A hétfői tüntetés elején, a Sándor-palotánál előállították Gulyás Mártont, az ismert aktivistát.

Rendőri intézkedésre került sor a Sándor-palota előtt hétfőn este, amikor a lex CEU aláírása miatti tüntetésen előállították Gulyás Márton aktivistát.

"A spontán gyűlés egyik résztvevője festékesflakont dobott a rendőrök felé, több rendőr ruhája festékkel szennyeződött. A festékesflakont dobó G. Mártont a rendőrök előállították" – közölte nem sokkal éjfél előtt a BRFK

A tüntetők a helyszínen kollégánknak azt mondták, az ismert aktivistát kiemelték a rendőrök a tömegből, majd berángatták az elnöki palotába, később el is vitték az épületből.

Tudósítónknak egyébként azt mondták, hogy csak Gulyás Márton dobott festékesflakont, és performansznak szánták a dolgot.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!