szerző:
hvg.hu

A hétfői tüntetés elején, a Sándor-palotánál előállították Gulyás Mártont, az ismert aktivistát.

Rendőri intézkedésre került sor a Sándor-palota előtt hétfőn este, amikor a lex CEU aláírása miatti tüntetésen előállították Gulyás Márton aktivistát.

"A spontán gyűlés egyik résztvevője festékesflakont dobott a rendőrök felé, több rendőr ruhája festékkel szennyeződött. A festékesflakont dobó G. Mártont a rendőrök előállították" – közölte nem sokkal éjfél előtt a BRFK

A tüntetők a helyszínen kollégánknak azt mondták, az ismert aktivistát kiemelték a rendőrök a tömegből, majd berángatták az elnöki palotába, később el is vitték az épületből.

Tudósítónknak egyébként azt mondták, hogy csak Gulyás Márton dobott festékesflakont, és performansznak szánták a dolgot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!