szerző:
hvg.hu

Lezsák Sándor szerint "tiltott szemléltetést" alkalmazott a képviselő, amikor felmutatta a CÖF bevallását.

A civiltörvény szerdai vitájában Szél Bernadett LMP-s képviselő és frakcióvezető a felszólalásában felmutatta a kormányhű Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF) egyszerűsített beszámolóját és közhasznúságú mellékletét, amelyet gyakorlatilag ki sem töltöttek, majd mellérakta a kormány által Soros György által finanszírozottnak kikiáltott egyik szervezet ugyanezen beszámolóját, amelyet azonban rendesen kitöltöttek, és amelyben részletesen szerepeltek az adatok is.

Ezen a ponton azonban az ülést levezető elnök, Lezsák Sándor egyszerűen kikapcsolta Szél Bernadett mikrofonját a felszólalás közepén, mondván: "Megkérdezem frakcióvezető asszonyt, hogy bejelentette a szemléltetés módját? Én annak minősítem, és ezt jelzem házelnök úrnak is." Lezsák szerint ugyanis Szél "tiltott szemléltetést" alkalmazott.

Vigye el az egész fizetésemet, de akkor is el fogom mondani, hogy a CÖF-nek tök üres a beszámolója. Ne csináljunk már viccet! Mennyibe kerül az, hogy a szabadságjogaink megmaradjanak? Mondjanak egy számot, összedobjuk!

– kiabálta vissza Szél Lezsáknak, amikor visszakapcsolták a mikrofonját utalva arra, hogy Kövér László egyre komolyabb büntetéseket szab ki a parlamentben tiltakozó ellenzéki képviselőkre.

Szél persze mindennek ellenére a Facebookon megosztotta a képet a CÖF bevallásáról, amelyen látszik, hogy tényleg nincs benne semmi. A CÖF ezzel kapcsolatban később azt közölte, hogy ők pontosan szerepeltetik mérlegükben a támogatások és adományok összegét és mindent rendesen kitöltöttek, Szél Bernadett viszont olyan lapokat mutatott fel a CÖF beszámolójából, amelyeket szerintük nem is kellett kitölteni, mert a CÖF állítása szerint "sem a központi költségvetésből, sem önkormányzati költségvetésből, sem nemzetközi forrásból, sőt normatív támogatásból sem kapott pénzösszegeket".

Szél Bernadettet egyébként a múltkor százezer forintra büntették, mert táblákat tartottak fel egy ülésen, mondván hogy a képviselő a jelen országgyűlési ciklusban "nem először követett el a szemléltetés szabályait sértő magatartást".

Szabó Szabolcsot, az Együtt képviselőjét, aki a lex CEU megszavazásakor szirénázott, közel 250 ezer forintra büntette meg a házelnök, az MSZP-frakciót pedig azért büntették meg, mert aztán "Ne írd alá, János!" feliratú táblákat tartottak fel a parlamentben. Az ő esetükben Kövér azért akart magasabb büntetést kiszabni, mert keresztnéven szólították Ádert.

A parlament keddi ülésén egyébként a KDNP-s Latorcai János levezető elnökként azt szólta be a fideszesek felszólalása közben bekiabáló Kunhalmi Ágnes MSZP-s képviselőnek, hogy "Kunhalmi képviselő asszony, a sok bekiabálás árnyalja a szépségét". Kunhalmi nem is kaphatott szót, Szél Bernadett azonban a maga felszólalásában az ő nevében is kikérte magának a szexista megjegyzést, amelyet szerinte csak egy nő kaphat a magyar parlamentben. Az ő felszólalását bekiabálásokkal megzavaró fideszeseket Latorcai nem is intette rendre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!