szerző:
hvg.hu

Egyelőre nem lehet utazni a Pandának becézett szerelvényekkel.

A BKV ideiglenesen kivonja a forgalomból a felújított orosz metrókocsikat – közölték csütörtök délután.

A közlekedési társaság közleményében az indokkal kapcsolatban úgy fogalmaznak: az eddigi utasforgalmi futásteljesítmény tapasztalatainak értékelése miatt rendelték el a járművek ideiglenes kivonását.

Az elmúlt napokban megint baj volt az Oroszországban felújított metrószerelvényekkel. Vasárnap meghibásodott az egyik, és a Deák térnél utasok nélkül vissza kellett fordítani. Hétfőn pedig egy másik "Pandának" mindkét oldalon kinyíltak valamiért az ajtajai, utóbbi már biztonságkritikus hiba volt. A BKV vizsgálatot indított az ügyben.

Tarlós István főpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: súlyos hiba, hogy a metró mindkét oldalán kinyíltak az ajtók, ezt javítani kell. Megerősítette, hogy az ügyben vizsgálat folyik.

A Metrowagonmasnál felújított szovjet metrókocsik közül az elsők március végén álltak forgalomba, de már akkor is voltak problémák velük. Az Index szerint 37 felújított szerelvényt rendeltek meg korábban az oroszoktól, eddig kilenc vonatot hoztak vissza Budapestre. Hatnak van hatósági vizsgája, és négyet engedtek forgalomba – mostanáig.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Tarlós: Ha a fene fenét eszik, akkor is lesz metrófelújítás

A főpolgármester csütörtökön elmondta, miről tárgyaltak a szerdai kormányülésen a 3-as metróval kapcsolatban. Egyben jelezte: még a csütörtöki Kormányinfó előtt ad tájékoztatást, mert ha utána tenné, az kevésbé lenne „hiteles és ügyes”. A kormány a korábban ígért összegnél nem ad többet a felújításhoz.