szerző:
hvg.hu

Nagy biztonsági rések vannak a rendszerben, amit Péterfalvi Attila is vizsgál.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság bejelentés alapján vizsgálatot folytat a BKK és a T-Systems által működtetett online jegyértékesítő rendszerrel kapcsolatban – közölte a hatóság az Index kérdésére. A két cégnek záros határidőn belül kell válaszolni a kérdésekre. Múlt héten felmerült, adatvédelmi problémák lehetnek az oldallal, így akár illetéktelenek is hozzáférhettek a rendszereken tárolt személyes adatokhoz – írja a lap.

A fejlesztést óriási botrány kíséri, miután egy etikus hacker feltörte az oldalt, 50 forintért vett bérletet. Az esetet jelentette a BKK-nak is, a vezérigazgató szerint rossz címre ment a figyelmeztető levél, ráadásul későn, a hacker viszont ezt egy screenshottal cáfolta. Az ellentmondással kapcsolatban megkerestük a BKK-t, illetve a főpolgármestert is, Tarlós István a csütörtöki sajtótájékoztatóján beszél erről. A fiút gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség. Tarlós István vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!