szerző:
MTI / hvg.hu

Szijjártó Péter beszélt erről egy sajtótájékoztatón. A fiatal egy szakadékba zuhant.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az európai terrorfenyegetettségről szóló sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a nyáron elképesztő módon megnőtt a konzuli ügyek száma, ezek egyike legutóbb egy magyar egyetemista olaszországi halála volt. 

A miniszter erről csak annyit mondott, a konzulok legutóbb egy olaszországi nemzetközi táborban részt vevő magyar egyetemista halála ügyében intézkedtek.

A 24.hu megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium közölte, hogy a magyar állampolgár egy, a liguriai régióban fekvő nemzetközi tábor résztvevőjeként tartózkodott Olaszországban, éjszaka azonban az utat egy szakadéktól elválasztó sövényen átesett és a zuhanást nem élte túl.

Az esetről az olasz rendőrség reggel értesítette a Rómában lévő magyar nagykövetséget, a konzulok pedig azonnal megkezdték a rokonok felkutatását. A sajnálatos hírt a konzul közölte az elhunyt édesapjával, egyúttal tájékoztatta, hogy természetesen minden konzuli segítséget megadnak.

A miniszter hozzátette, a konzuli szolgálat nagyon leterhelt volt a nyáron, ezért nyolcvannal megemelik a konzulok számát. Az új konzulok Nyugat-Európában, Délkelet-Ázsiában, Észak-Afrikában, a Közel-Keleten és Latin-Amerikában állnak szolgálatba – közölte.

Szijjártó Péter kérdésre azt is elmondta, hogy Csiszár Jenő szeptemberben áll szolgálatba a milánói főkonzulátus élén.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!