szerző:
hvg.hu

Az országos elnökség már döntött, a javaslatát a kongresszusnak is el kell fogadnia.

Szél Bernadettet, a párt társelnökét jelöli a Lehet Más a Politika országos elnöksége kormányfőjelöltnek. Ezt maga az érintett jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A politikus elmondta, hogy fontos és kemény döntés volt számára, hogy vállalja-e a jelöltséget. Azért fogadta el a jelölést, mert nem látja, hogyan tudna másként kimászni az ország a mostani helyzetből akkor, ha ellenzéki oldalon továbbra is folyatódik a teszetoszaság, kaotikusan maradnak az állapotok.

Szél – aki vitára hívta a többi miniszterelnök-jelöltet – kijelentette azt is, hogy az LMP bárkivel hajlandó együttműködni, aki a kormányváltásban érdekelt, és aki tanult az elmúlt harminc év hibáiból. Azokkal viszont semmi dolga sincsen, akik e két feltételt nem teljesítik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!