szerző:
hvg.hu/MTI

A Simicska Lajoshoz több szálon kapcsolódó Nagy Ajtony Csaba "magánszemély" rendelte meg azokat a Jobbik üzeneteit lefedő, ám névvel nem vállalt plakátokat, amelyeket most távolítanak el a kormányhivatal munkatársai.

A Pest Megyei Kormányhivatal tudomására jutott, hogy a Publimont, óriásplakát helyeket tulajdonló cég ügyvezetője írásban kereste meg a kormányhivatalokat, és közölte, hogy azokat a plakátokat, amelyek eltávolítását korábban a kormányhivatalok a jogsértő kihelyezés miatt elrendelték, Nagy Ajtony Csaba magánszemély rendelte meg. A kormányhivatal bekérte a cégtől a szükséges dokumentumokat.

Kedden a Pest Megyei Kormányhivatal közölte, hogy elrendelte a "tiltott pártfinanszírozásba" ütköző, "jogsértő módon" a Publimont és a Mahir felületeire kihelyezett plakátok eltávolítását.

Nagy Ajtony Csaba ügyvéd a kormányoldali média hírei szerint Simicska Lajos unokaöccse, és egyben az Index igazgatótanácsának tagja is, de több Simicskához kötődő cégben fontos szerepet kapott.

A kormányhivatal közleményéből nem derült ki, hogy pontosan mely plakátokat rendelte meg Nagy Ajtony Csaba - ez ügyben írtunk a sajtóosztálynak egy kérdést, válaszukkal a cikket frissítjük -, most mindenesetre azokat a plakátokat szedik le, amelyen gengszterként ábrázolják a Fidesz kulcsfiguráit. A hivatalok arra hivatkoztak, hogy ezek a plakátok hasonlítanak a Jobbik korábbi plakátjaira, törvénybe ütközők, ezért kezdték leszedetni azokat. Simicska Lajos pont ma fújt visszavonulót, és közölte, plakátcégei a jövőben nem tesznek közzé politikai hirdetéseket.

A mostanin kívül votl egy másik, a Jobbik bérunióját reklámozó, szintén "magánszemély" által megrendelt plakát is, de szintén rejtélyes volt a nép nem betiltható, de a kormány leváltható feliratú plakát is, amely a Jobbik korábbi plakátjai helyén tűntek fel.

Jakab Péter Jobbik szóvivő fenntartja, semmi közük ezekhez a plakátokhoz, a párt és Nagy Ajtony Csaba között nem volt egyeztetés. Bár a Jobbik tagadja kapcsolatát Simicskával, az Orbán Viktor miniszterelnökkel végletesen összevesző üzletember korábban a hvg.hu-nak azt mondta, minden szimpátiája a Jobbiké.

A Jobbik közben - kicselezve a plakáttörvényt - saját plakáthelyeket vett, ám nem árulja el, honnan. A kormánypárti médiában egyértelműen Simicska egyik cégét jelölték meg eladóként.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!