szerző:
hvg.hu/MTI

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő az Unió csalás elleni hivatalához fordul azért, mert Gyurcsány Ferenc cége korábban kölcsönt adott a most gyanúsított Czeglédy Csabának. A DK is feljelenti Deutsch Tamást, aki álláspontjuk szerint vagy ostoba vagy hazug.

Két Altus létezik – magyarázza közleményben a Demokratikus Koalíció, az egyik (az Altus Befektetési Zrt.), amelyik megbízást kötött az Európai Unióval, és egy másik (az Altus Befektetési Zrt.), amelyik kölcsön adott Czeglédy Csabának. A kölcsönt adó cég forrásai befektetési tevékenységből származnak.

Vagyis Deutsch állításából a DK szerint semmi sem igaz. A fideszes európai parlamenti képviselő ugyanis azt állította, uniós pénzből adott kölcsön Gyurcsány cége a jelenleg előzetes letartóztatásban ülő Czeglédy Csabának, ami súlyos szabálytalanság, és abban bízott, az OLAF vizsgálatot indít. Czeglédy Czeglédy és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.

A DK feljelenti Deutsch Tamást.

Közben az Országgyűlés kormánypárti javaslatra megszavazhatja Czeglédy Csaba bűnösségét, amely példátlan eljárás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!