szerző:
hvg.hu

Most már hajlik a megegyezésre a MÁV, a magyarmentő roma hős emléktáblájának elhelyezése érdekében lemond a saját, merev szabályairól is, állítja a cég vezérigazgatója.

Sajnálja a MÁV vezérigazgatója, Dávid Ilona, hogy idáig fajultak a dolgok a Puczi Béla-féle emléktábla ügyében, de "az eseményekről csak akkor értesültem, amikor már elkerülhetetlen volt az ellentétek felszínre kerülése". Dávid bízik abban, hogy megoldhatóak a problémák.

A probléma abban állt, hogy a MÁV nem hagyta kitenni a budapesti Nyugati pályaudvar parkolójában az Idetartozunk egyesület emléktábláját, mert az 1991-ben Marosvásárhelyen magyarokat mentő, majd utána börtönbüntetésre ítélt Puczi nem volt a MÁV dolgozója. Setét Jenő szervező azt mondta, ha kell, engedély nélkül is kiteszik a táblát, erre reakcióként érkezett a válasz a MÁV-tól: megoldás érdekében felülvizsgálja szigorú szabályait, és érdemi javaslatokkal megegyezésre törekszik.

Balog Zoltán először azt ajánlotta fel, hogy a jövőre megnyíló roma kulturális központ, a Cziffra-palota falán legyen az emléktábla, de a roma kezdeményezők ezt úgy értékelték, hogy a kormány csak a romák ügyének tartja Puczi emlékezetét, holott a Nyugatinál kirakott táblát jóval többen láthatnák.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!