szerző:
hvg.hu

Az LMP-s Demeter Márta utánakérdezett a Naffa családnak.

Zaid Naffa, az Orbánnal jó kapcsolatot ápoló jordán tiszteletbeli konzul megbukott a TEK átvilágításán, Oszama Naffát pedig 2015-ben nevezték ki Magyarország nagykövetének az Egyesült Arab Emirátusokba.

Demeter azt kérdezte Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy:

  • Kettős állampolgár-e Oszama Naffa? Amennyiben igen, kérem, jelölje meg, milyen állampolgárságok ezek?
  • Amennyiben rendelkezik magyar állampolgársággal Oszama Naffa, mikor igényelte és mikor kapta meg pontosan a magyar állampolgárságot?

A tárcavezető válaszából kiderül, hogy:

Oszama Naffa 2014 januárjában nyújtott be egyszerűsített honosítási kérelmet, amellyel kapcsolatban az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági észrevételt nem tett. A magyar állampolgárságot 2014 márciusában kapta meg.

A hvg.hu korábban megkérdezte Pintér Sándor belügyminisztert, mit gondol Naffa TEK-es átvilágításon történt megbukásáról. A tárcavezető akkor azt mondta:

A TEK-nek oka volt azt állítania, hogy Zaid Naffa nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

(A kiemelt képen Zaid Naffa.)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!