szerző:
hvg.hu/MTI

662 milliós büntetést kaphat a párt az Állami Számvevőszéktől, azért kalapoznak, hogy tudjanak indulni a választáson.

A Jobbik közösségi adománygyűjtése átlépte a 30 milliós határt – közölte a párt. Hat napja indult a gyűjtés, 31,9 millió forint folyt be eddig adományokból. 3716 ember utalt pénzt. Félmillió forintonként utalva a pénzt az adományozó névtelen maradhat, így ha nagyon akarja, Simicska Lajos, az egyik leggazdagabb magyar mellényzsebből kifizethetné az összeget úgy, hogy rejtve maradjon.

Az ÁSZ azért büntette meg a pártot, mert tiltott támogatást fogadott el a plakátolásnál, Vona Gábor viszont tagadta, hogy a piaci árnál olcsóbban hirdettek volna év elején Simicska cégeinél. Ezt egyelőre bemondásra kell nekik elhinni.

hvg.hu Itthon

Karácsony Gergely nem megy el a Jobbik fáklyás tüntetésére

Nem megy el a Jobbik pénteki fáklyás tüntetésére, de szolidáris a párttal a rá kiszabott állami számvevőszéki büntetés miatt – mondta Karácsony Gergely az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának vendégeként. A Párbeszéd és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltje, Zugló polgármestere szerint az, amit az ÁSZ csinált a Jobbikkal, példa nélküli és felháborító, éppen annyira felháborító, mint a Jobbik politikája.

Gergely Márton, Tóth Richárd Itthon

Biztos ezt akarta a Fidesz? A Jobbik esélyt kapott, és élni is próbál vele

Orbánék idáig figyeltek arra, hogy ne adjanak semmilyen témát az ellenzéknek, amellyel az kiszabadulhat a "Soros-terv" agysejtpusztító béklyójából. Az Állami Számvevőszék által kirótt, példátlan büntetés azonban váratlan lehetőséghez juttatta Vona Gábort. Az anyagi ellehetetlenülés ugyan valódi veszély, de most neki is van apokaliptikus víziója a 2018-as választásokról. És a kilátástalannak vélt pénzgyűjtés akár hatékonyabb kommunikációs eszköz is lehet, mint a nemzeti konzultáció.