szerző:
hvg.hu/MTI

662 milliós büntetést kaphat a párt az Állami Számvevőszéktől, azért kalapoznak, hogy tudjanak indulni a választáson.

A Jobbik közösségi adománygyűjtése átlépte a 30 milliós határt – közölte a párt. Hat napja indult a gyűjtés, 31,9 millió forint folyt be eddig adományokból. 3716 ember utalt pénzt. Félmillió forintonként utalva a pénzt az adományozó névtelen maradhat, így ha nagyon akarja, Simicska Lajos, az egyik leggazdagabb magyar mellényzsebből kifizethetné az összeget úgy, hogy rejtve maradjon.

Az ÁSZ azért büntette meg a pártot, mert tiltott támogatást fogadott el a plakátolásnál, Vona Gábor viszont tagadta, hogy a piaci árnál olcsóbban hirdettek volna év elején Simicska cégeinél. Ezt egyelőre bemondásra kell nekik elhinni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Karácsony Gergely nem megy el a Jobbik fáklyás tüntetésére

Nem megy el a Jobbik pénteki fáklyás tüntetésére, de szolidáris a párttal a rá kiszabott állami számvevőszéki büntetés miatt – mondta Karácsony Gergely az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának vendégeként. A Párbeszéd és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltje, Zugló polgármestere szerint az, amit az ÁSZ csinált a Jobbikkal, példa nélküli és felháborító, éppen annyira felháborító, mint a Jobbik politikája.

Gergely Márton, Tóth Richárd Itthon

Biztos ezt akarta a Fidesz? A Jobbik esélyt kapott, és élni is próbál vele

Orbánék idáig figyeltek arra, hogy ne adjanak semmilyen témát az ellenzéknek, amellyel az kiszabadulhat a "Soros-terv" agysejtpusztító béklyójából. Az Állami Számvevőszék által kirótt, példátlan büntetés azonban váratlan lehetőséghez juttatta Vona Gábort. Az anyagi ellehetetlenülés ugyan valódi veszély, de most neki is van apokaliptikus víziója a 2018-as választásokról. És a kilátástalannak vélt pénzgyűjtés akár hatékonyabb kommunikációs eszköz is lehet, mint a nemzeti konzultáció.