szerző:
hvg.hu

Nagy a harc, ki hívja ki Németh Szilárdot.

Áll a bál a baloldalon a csepeli körzet miatt: kiderült, a szocialisták Bangóné Borbély Ildikót indítanák ott, ahol 2014-ben Szabó Szabolcs együttes politikus nyert. Kunhalmi Ágnes az Indexnek azt mondta, először Szabót keresték meg, ám ő nem volt hajlandó MSZP–Párbeszéd-színekben indulni. Így viszont Kunhalmi érvelése szerint nem tudtak mit tenni, muszáj volt saját jelöltet találni.

Háborog az Együtt, és a lépés miatt beszólt a szocialistáknak a DK is, miszerint azt a helyet az Együttnek ígérték.

Korózs Lajos az ATV reggeli műsorában azt mondta, nem rúgtak fel semmilyen megállapodást, és semmiféle döntés nem született, a helyi szervezet – most épp a fővárosi – felvetett egy jelölt-jelöltet. A kérdésről a délutáni elnökségi ülésen döntenek Korózs szerint.

"Mit hisztiznek?"

– tette fel a kérdést a politikus, majd azzal folytatta, pancsernek tartja azokat a politikusokat, akik a médiában és sajtótájékoztatón keresztül üzengetnek másoknak.

"Egy középkategóriás politikusnak is el kéne tudnia oda jutni a választások előtt 100 nappal, hogy nem akkor próbálok egyeztetni egyéni körzetekről és listás helyekről, amikor már gyűjteni kéne az aláírásokat, amikor kész kampánytervvel kéne rendelkezni, és már a 106 egyéni körzetben össze kellett volna hívni a szavazóbiztosokat" – mondta Korózs, amit árnyal az Együtt véleménye, amely szerint pont az MSZP volt az, amely elzárkózott a tárgyalástól. Mindenesetre Szabó Szabolcs elindul az Együtt színeiben. Németh Szilárd rezsibiztos elégedetten hátradőlhet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!