szerző:
hvg.hu

Az LMP számára nagyon fontos Budakeszi az MSZP-vel folytatott tárgyalásokon a DK kezébe került.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Tóth Zoltán választási szakértőt Budakeszin indítja egyéni jelöltként a DK – tudta meg a hvg.hu a párttól. Ebben a körzetben indul az LMP miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett. Úgy tudjuk, informális beszélgetéseken felmerült, az LMP nagyon szeretné ezt a körzetet – néhány másik mellett –, így kérdés, Tóth állva marad-e a választásokig. Névtelenséget kérő DK-s forrásunk szerint "bármi elképzelhető", de azt állítja, őket az LMP-ből nem kereste meg senki, informálisan sem. Ennek ellenére sem ő, sem szocialista forrásunk nem zárta ki, hogy visszaléphetnek LMP-s jelölt javára, de csak úgy, ha az LMP többet ad. LMP-s forrásaink sem zárták ki a visszalépést, de ők 1:1 arányban tudják elképzelni ezt.

DK-s forrásunk azt mondta, Tóth Zoltán mindig is DK-szimpatizáns volt, rendszeresen feltűnt a rendezvényeiken, szakértői tanácsokat is adott a pártnak. Tóth egyébként 2014-ben előállt egy választási listával, amelynek a listavezetője és szószólója Kálmán Olga volt.

Budakeszin négy éve a fideszes Csenger-Zalán Zsolt nyert 46,5 százalékkal, a második a baloldali összefogás jelöltje, Szabóné Müller Tímea lett 26,7 százalékkal, a jobbikos Császérné Kollár Tímea 11,2 százalékot szerzett, míg Szél Bernadett a 4. lett, 10 százalék fölötti eredménnyel.