szerző:
hvg.hu

Határozati javaslatot nyújtottak be a szocialisták és a Jobbik a betelepítési politikájának hátterét feltáró vizsgálóbizottság létrehozásáról.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

A határozati javaslat szerint az ellenzéki képviselők kíváncsiak, valódi-e az az adat, amelyet a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Altusz Kristóf közölt, miszerint 2017-ben körülbelül 1300 menekültet fogadott be Magyarország és valóban eltitkolták-e ezt a lakosság elől, azért, hogy védjék az így befogadott személyek biztonságát?

A képviselők szerint mivel a Külügyminisztérium helyettes államtitkárának nyilatkozata több tisztázandó kérdést vet fel, a vizsgálóbizottság feladata ezekre válaszokat adna.

A vizsgálóbizottság mellett az ellenzék rendkívüli parlamenti ülést is tervez, ehhez összegyűltek a szükséges aláírások.

(Kormány.hu)