szerző:
hvg.hu

Határozati javaslatot nyújtottak be a szocialisták és a Jobbik a betelepítési politikájának hátterét feltáró vizsgálóbizottság létrehozásáról.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A határozati javaslat szerint az ellenzéki képviselők kíváncsiak, valódi-e az az adat, amelyet a Külügyminisztérium helyettes államtitkára, Altusz Kristóf közölt, miszerint 2017-ben körülbelül 1300 menekültet fogadott be Magyarország és valóban eltitkolták-e ezt a lakosság elől, azért, hogy védjék az így befogadott személyek biztonságát?

A képviselők szerint mivel a Külügyminisztérium helyettes államtitkárának nyilatkozata több tisztázandó kérdést vet fel, a vizsgálóbizottság feladata ezekre válaszokat adna.

A vizsgálóbizottság mellett az ellenzék rendkívüli parlamenti ülést is tervez, ehhez összegyűltek a szükséges aláírások.

(Kormány.hu)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!