szerző:
hvg.hu

Épp a héten hívta fel a figyelmet egy gyerekjogi szervezet arra, hogy ez sérti a gyermekjogokat.

Ahogy kedden megírtuk, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány kiadványt készített politikai kampányok szervezőinek és politikusoknak arról, hogyan ne csináljanak biodíszletet gyerekekből. Mint írták, egy gyerek nem eszköz, "hanem jogokkal rendelkező állampolgár. Nem lehet kihasználni és politikai előnyökhöz jutni gyerekeken keresztül."

A kisokos valószínűleg nem jutott el Simicskó Istvánhoz és stábjához, ugyanis a honvédelmi tárca vezetője szerdán több fotót is posztolt Facebook-oldalára az őrmezei Napsugár Óvodából, amelyet most adtak át egy 50 millió forint értékű felújítás után.

Az esemény a fotók tanúsága szerint sajtónyilvános volt, és Simicskó mellett részt vett rajta Újbuda fideszes országgyűlési képviselője. Meg az óvodások.

Szeptemberben hosszan írtunk az efféle eseményekről, és arról, hogy Simicskó különösen aktívan "ráhajtott a gyerekekre". Azóta a helyzet csak rosszabb lett, elég csak a csepregi óvodástérdeltetős esetre vagy arra a Mikulás-ünnepségre gondolni, amelyen – ugyancsak a honvédelmi tárca vezetője – ajándékcsomagot osztogatott a kicsiknek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!