szerző:
hvg.hu

Hiába az újabb béremelés, minden tizedik egészségügyi dolgozó semmivel vagy legfeljebb néhány száz forinttal vihet többet haza. Megelégelték.

Átlagosan nettó 8 ezer forintot jelent az egészségügyi szakdolgozóknak az a béremelés, amelyet – a tavaly novemberi folytatásaként – idén novemberre ütemezett be a kormány, de januárra hozta előre.

A Független Egészségügyi Szakszervezet számítása szerint azonban nagyjából minden tízedik szakdolgozó semmilyen plusz pénzhez, vagy legfeljebb pár száz forinthoz jut most hozzá.

Azért, mert a bérük még most sem haladja meg a szakmai minimálbért, a bruttó 180 500 forintot.

Emiatt az érdekképviselet – tudósít az RTL Klub Híradója – a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségével sztrájkbizottságot alakított, és megkezdte egy egészségügyi munkabeszüntetés előkészítését. Tüntetést is szerveznek március 24-re.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!