szerző:
hvg.hu

Ritka őszinte és önkritikus publicisztikában értékelte a hódmezővásárhelyi vereséget a Fidesz-szócső pestisracok.hu. Csak erős idegzetűeknek. A pártközpontból sosem hallott mondatok következnek.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Míg a Fidesz-központ háromnegyed tízre kiizzadt közleménye a helyzetet erősen szépítve férfias küzdelemben való alulmaradásként értékelte a hódmezővásárhelyi vereséget, a kormányhoz/Fideszhez nagyon közeli Pesti Srácok egy meglepően őszinte cikkben értékelt. Már a címe is beszédes: Seggre esés.

Az írás bevezetőjében röviden, de önkritikus summáza a történeteket:

Oké, szar volt a jelöltünk. Oké, pocsék volt a kampányunk. De ennyire egy olyan helyen nem lehet kikapni, ahol nem nyert libsi-bolsi jelölt harminc éve?

A további értékelésben a PS publicistája arra jut, hogy a helyi Fidesz teljesen elveszítette a kapcsolatát a valósággal, ha nem érezte, hogy halad lefelé a lejtőn, és önkritikusan ír arról is, hogy "este fél kilenckor a jobboldali sajtó még nem rakta ki a címlapra, hogy citromba haraptunk." A PestiSrácok az első - írják, ám ez szerintük keserű vigasz, mert "még fél órára sem szabad szembe menni a valósággal."

Gyerekek, a kegyelmi állapot véget ért, a választók lehet, hogy megbocsájtottak Gyurcsány Ferencnek.

- szinte csak a rémült emotikon hiányzik a mondat után a jövőt boncolgató bekezdésben, amely végül is arra jut, hogy "ha a náci-bolsi-zöld koalíció nyer, akkor tíz év múlva nem lesz Magyarország, az ország mindent elveszít, amit az elmúlt nyolc évben visszaszerzett."

Az viszont a PS gyorselemzése szerint biztos, hogy a választók

"rohadtul nagyon akartak üzenni nekünk valamit. Én személy szerint vettem az üzenetet

- írja keserűen a szerző, hosszan ecsetelve a változtatás szükségességét. Mivel "a drága választók meg vannak sértődve", a cikk szerint a jobboldalnak újra kell terveznie a beszélgetést a választókkal és vissza kell szereznie a magyarok többségének a szívét.

Én rendesen meg vagyok ijedve - zárulja cikkét a szerző, hangsúlyozva azért, hogy a "csata csak most kezdődik és nagyon világosan kirajzolódott mekkora a tét."

Ritka őszinte tartalom, érdemes az egészet elolvasni.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!