szerző:
hvg.hu

Migránsokat költöztettek a balatonőszödi volt kormányüdülőbe, futott végig a hír a választások előtt a Facebookon. Kiderült, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat venezuelai magyarokat mentett ki a lassan polgárháborús viszonyok közt vegetáló országból.

Migránsok lepték el Balatonőszödöt, futott körbe a hír még a választás előtt a településen, többen biztosra tudták, és a Facebookon körözték, hogy a volt kormányüdülőbe 227 "néger migránst" hoztak, miközben semmilyen kommunikáció nem volt. A Magyar Narancs is elővette azt a levelet, amelyben a térség fideszes képviselője, Witzmann Mihály levelet írt a Nemzeti Vagyonkezelőnek, hogy terveznek-e betelepíteni migránsokat – nem, jött a válasz.

Ám valakik mégis megjelentek az épületben, fényképek is készültek – kik ők? Alakul az újabb Őcsény?

©

Aztán jött Boór Miklós, Balatonszemes alpolgármestere, és tisztába tette a kérdést: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat venezuelai magyarokat helyezett el az üdülőben, akik az országban uralkodó egyre tűrhetetlenebb állapotok miatt lettek kimentve.

"Az itt elszállásoltak valamennyien magyarok vagy azok leszármazottai, keresztény értékrendet képviselő, hivatalos papírokkal hazatérő családok. Legtöbbjük ért, tud magyarul. Addig fognak az üdülő területén tartózkodni, amíg sikerül nekik lakhatást és munkahelyet találnia a Máltai Szeretetszolgálatnak. Sokuknak még nincs itthon a teljes családja. Van köztük olyan is, aki venezuelai, de magyar származású menyasszonyával érkeztek haza, és szeretnének összeházasodni. Nem vitatom, hogy sokakban az idegenek feltűnése riadalmat kelthetett, de kérem Önöket, hogy ha ilyen híreket hallanak, nyugtassák meg a szülőtársakat, szó sincs migránsok betelepítéséről."

Eddig 30 család érkezett Magyarországra, ők a "néger migránsok" az üdülőben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!