szerző:
hvg.hu

Nyomoznak Semjén Zsolt svédországi vadászata ügyében, méghozzá lopás gyanújával – tudta meg a 444.

Legutoljára márciusban ért újabb fordulathoz a Semjén Zsolt északi vadászatával kapcsolatos ügy, akkor kiderült, hogy a Semjén által lelőtt rénszarvas tulajdonosa bepanaszolta a magyar politikust, mert a svéd férfi nem adott engedélyt az állata kilövésére. Akkor Niklas Johansson azzal fenyegetőzött, hogy feljelentést tesz a rendőrségen.

Valóban így is tett, majd a Västerbotten megyei rendőrség átadta a Semjén Zsolt vadászatával kapcsolatos ügyet a svéd ügyészségnek. A 444 pénteken az ügyészségtől megtudta azt is, hogy a svédek lopás gyanújával nyomoznak az ügyben, vizsgálják, hogy valóban történt-e bűncselekmény.

A svéd ügyészség több információt nem árulhatott el a lapnak, így azt sem mondták meg, hogy van-e már az ügynek gyanúsítottja.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!