Putyin miatt Magyarország lett a NATO gyenge láncszeme – mondta a volt amerikai helyettes külügyi államtitkár.

Kérdéses, hogy meddig hajlandóak a NATO-szövetségesek megosztani a magyar kormánnyal a katonai titkokat – nyilatkozta a Népszavának Thomas Melia volt amerikai helyettes külügyi államtitkár. Mint mondta, Magyarország „egyre meghittebb viszonyt ápol Putyin mind agresszívebb Oroszországával”, így „Magyarország lett a gyenge láncszem a NATO-ban”.

Melia arról is beszélt: nem érti, hogyan tűrhetik a magyarok az orosz befolyásszerzést azok után, ami a kommunizmus évei alatt történt.

A magyar kormány nemzetközi megítéléséről azt is elmondta: Magyarország kiközösítetté vált azokban a klubokban, ahová annak idején fontos volt belépnie, nem csak a NATO-ban, hanem az EU-ban is romlik a magyar pozíció.

Orbán Viktor ráadásul korábbi támogatóját, Soros Györgyöt tette meg „bizarr támadások” célpontjává. „Az ember kíváncsian figyeli, mostani szövetségesei közül kivel fordul szembe legközelebb” – mondta Melia Orbánról.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!