szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Elsőre furcsának tűnő bejegyzésre figyeltünk fel Orbán Viktor Facebook-oldalán, ahová kedden kora délután 22 fényképet tettek közzé, "Köszönöm, Vajszló" gyűjtőnév alatt.

Elsőre arra gondoltunk, hogy a miniszterelnök kampánykörútján készült, az akkori beszámolóból kimaradt fényképeit közölték most, a fotókon ugyanis Orbán Viktor ugyanúgy a település vezetői, a térség fideszes jelöltje, Nagy Csaba, valamint az összegyűlt, vele szelfizni óhajtó helyiek gyűrűjében látható a baranyai faluban, ahogy az április 3-i, a Facebookon szintén dokumentált látogatásakor.

©

A jelenség azonban elég érthetetlennek tűnt, hiszen, ha meg szerette volna köszönni a körzetben aratott győzelmet, azt miért több mint egy hónappal a választás után tette meg, miért nem rögtön a választás után, miért pont archív képekkel, és miért csak Vajszlónak, a többi választókörzetnek miért nem?

©

Miután önerőből hiába próbáltuk megfejteni a rejtélyt, a miniszterelnök sajtófőnökéhez fordultunk, Havasi Bertalan válaszából pedig kiderült: nem archív, hanem nagyon is friss képeket tettek közzé, Orbán Viktor ugyanis személyesen ment le megköszönni a helyieknek a bizalmat, és a későbbiekben több más, márciusi-áprilisi kampánykörútján érintett településre is ellátogat.

©

A miniszterelnök sajtófőnöke "köszönőkampánynak" nevezte a mostani körutat, azt viszont sajnos nem árulta el, hogy összesen hány településre (és melyekre) megy majd el ismét Orbán Viktor. Vajszló viszont – mint írta – azért volt az első a sorban,

"mert Orbán Viktor köszönetet szeretett volna mondani a falusi embereknek a támogatásért, és szimbolikusnak tartja, hogy a magyar kistelepülések a rendszerváltozás óta éppen most, 2018-ban szóltak bele a legnagyobb mértékben az ország életét meghatározó döntésekbe."

Emlékezetes, kampánykörútja április 3-i, vajszlói állomásán a miniszterelnök közmunkásokkal is találkozott, akiknek megerősítette, hogy a kormány a jövőben is folytatni kívánja a közmunkaprogramot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!