szerző:
Domány András

A Miniszterelnöki Kormányirodára közel egymilliárd forintot csoportosítanak át.

994 millió forintot csoportosítanak át az újonnan létrehozott, a kormányfő által közvetlenül irányított Miniszterelnöki Kormányiroda céljára, amely a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda mellé lépett be mint "a miniszterelnök kormányzati igazgatási munkaszervezeteként működő különös hatáskörű központi államigazgatási szerv".

A csütörtökön megjelent kormányhatározat szerint az átcsoportosított közel egymilliárd forintból 574 millió forint jut személyi kiadásokra és azok közterheire.

A pénz forrása a Központi Maradványelszámolási Alap, amelybe az állami szerveknek az el nem költött és kötelezettségvállalással sem terhelt pénzmaradványaikat kell befizetiük.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!