szerző:
Domány András

A Miniszterelnöki Kormányirodára közel egymilliárd forintot csoportosítanak át.

994 millió forintot csoportosítanak át az újonnan létrehozott, a kormányfő által közvetlenül irányított Miniszterelnöki Kormányiroda céljára, amely a Miniszterelnökség és a Miniszterelnöki Kabinetiroda mellé lépett be mint "a miniszterelnök kormányzati igazgatási munkaszervezeteként működő különös hatáskörű központi államigazgatási szerv".

A csütörtökön megjelent kormányhatározat szerint az átcsoportosított közel egymilliárd forintból 574 millió forint jut személyi kiadásokra és azok közterheire.

A pénz forrása a Központi Maradványelszámolási Alap, amelybe az állami szerveknek az el nem költött és kötelezettségvállalással sem terhelt pénzmaradványaikat kell befizetiük.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!