szerző:
hvg.hu

A BKV a 3-as metró vonalának teljes lezárásakor számít leginkább Bócsa Viktorra, akit néhány éve azért rúgtak ki, mert vicceket mesélt vezetés közben.

Visszahívja a BKV a humoros buszvezetőt, akit annak idején azért rúgtak ki, mert viccekkel szórakoztatta az utasokat vezetés közben – írja a Blikk. Úgy tudják, a BKV a 3-as metró vonalának teljes lezárásakor számít leginkább Bócsa Viktorra (32), hogy sziporkáival felvidítsa majd a buszos pótlás miatt mérges utasokat.

A közlekedési társaság amúgy is bajban van, magas fizetés ígéretével is alig találnak buszvezetőt, pedig most még nagyobb szükség lenne rájuk a metrópótlás miatt. Még Viktorra is, noha 6 évvel ezelőtt valóságos koncepciós eljárást indítottak ellene akkori felettesei, amiért élcelődött a buszok műszaki állapotán. Nem hosszabbították meg a szerződését, a hivatalos indoklás szerint azért, mert engedély nélkül szerepelt egy riportban. A „vádirathoz” hozzácsapták még, hogy engedély nélkül elhagyta a szolgálati helyét, miközben épp a rádióban nyilatkozott, késett, és két ellenőrzés során gyorshajtáson érték, így már meg is volt az indok az elküldéséhez.

Most viszont nehéz idők járnak a BKV-ra, kevés a sofőr, sokan elhagyták a pályát vagy külföldre mentek. Bócsa is pályát váltott: pékséget nyitott Cegléden. – A BKV-tól százas nagyságrendben hiányzik a járművezető, rengeteget kell túlórázniuk a sofőröknek, ez azonban európai szintű probléma, nemcsak a BKV baja – adott helyzetképet Dorner Lajos (49), a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke.

Ha nem emlékezne a viccmesélős sofőr történetére, ebben a videóban felidézheti:

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!