Újabb tízezer dolgozót kirúg a Nokia

2012. június 14., csütörtök, 10:51 • Utolsó frissítés: 2012. június 14., csütörtök, 12:34
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ; ; ;

A Nokia újabb elbocsátásokat és átszervezéseket jelentett be, amelyek előbb egymilliárd eurójába kerülnek, ám jövőre másfélszer ennyi megtakarítást hozhatnak. Tízezer Nokia-dolgozó viszont elveszti állását.

Ismét lényeges átalakításokra kényszerül a súlyos gondokkal küszködő finn Nokia – írja a Napi Gazdaság Online a Wall Street Journal alapján. Ezek részeként a vállalat elbocsátja tízezer alkalmazottját – a tavaly bejelentett 14 ezer fős leépítésen felül. A Nokia ezenfelül alig több mint egy éven belül harmadszor rontotta profitvárakozását.

A cégvezetés indoklása szerint a mobiltelefon-piacon dúló brutális verseny a vártnál sokkal erősebben hat a Nokia okostelefon-üzletágára. A finn nagyvállalat termékeit a piac felső végén az Apple iPhone-jai, az olcsóbb készülékek versenyében a Google Android szoftverével ellátott telefonok szorongatják.

A korábbi elbocsátás érintette Magyarországot is, a mostani a Bloomberg értesülése szerint Finnországban, Németországban és Kanadában keseríti meg a cég termelő bázisain és kutatóközpontjaiban dolgozó alkalmazottainak életét. A brutális lépés – kiegészítve a többi átszervezéssel – egymilliárd eurós kiadással jár, ám 2013-től már 1,6 milliárddal mérsékelheti a Nokia költségeit.

Hagyomány és innováció generációkon át
Hagyomány és innováció generációkon át

A Ziegler Csoport immár a harmadik generáció óta működik családi vállalkozásként. A cég generációról generációra bővült, és fejlődött jelenlegi méretére.

Hirdetés


Újabb tízezer dolgozót kirúg a Nokia
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X