szerző:
hvg.hu

Leállították a gyártást és az értékesítést a csíkszentsimoni gyárban, miután jogerősen betiltották a márka forgalmazását. A cég közleményében azt írja, hogy a romániai bíróság döntését az Európai Bíróságon támadják meg, és az is elképzelhető, hogy addig más néven forgalmazzák tovább a terméket.

"A bírósági ítélet értelmében azonnali hatállyal be kell szüntetnünk az értékesítését, promotálását, forgalmazását és kínálását minden olyan termékünknek, amely tartalmazza a Csíki Sör, vagy a Csíki elnevezést. Ez a termékeink körülbelül 90 százalékát érinti (Igazi Csíki Sör, Csíki Barna, Igazi Csíki Mézes). Ugyanakkor megtiltják a termékek raktározását is, így - bár az ítélet Magyarország területére nem vonatkozik - ellehetetleníti az exportra történő gyártást is" - írják a Facebookon közzétett közleményükben. A cégnek 30 napon belül vissza kell hívnia a piacról minden olyan tárgyat és eszközt - rekesz, sátor, ernyő, hűtő - amin szerepel a Csíki Sör kifejezés.

"Még nem tudjuk pontosan, hogyan tovább, de szeretnénk megnyugtatni minden szimpatizánsunkat, hogy az élet nem áll meg" - írják és hozzáteszik, hogy a termékeket akár a márkanév ideiglenes megváltoztatásával is eljuttatják a fogyasztókhoz. Mert bár a romániai bíróság döntését az Európai Bíróságon támadják meg, a jogorvoslat évekig eltarthat. Mint azt korábban megírtuk, a romániai bíróság annak ellenére döntött a Heineken javára, hogy december elején az Európai Márkahivatal másodfokon is a romániai cégnek ítélte a márkanevet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!