szerző:
hvg.hu

Évről évre nő az összeg, amelyet az állami média megkap, a 2018-as költségvetés is nagyobb támogatással számol.

Nem kell aggódni a pénzhiány miatt a közmédiánál. A 2018-as költségvetés tervezetében úgy számol a kormány: összesen 71,2 milliárd forint juthat jövőre a Magyar Televízió, a Magyar Rádió, a Duna Televízió és a Magyar Távirati Iroda.

A hetvenmilliárd forintos határt idén lépte túl az állami médiának juttatott költségvetési pénz, de már az azt megelőző években is ehhez közelített a végösszeg. A most beadott javaslat magasabb annál is, mint amivel eredetileg terveztek: eredetileg ennél 500 millió forinttal kevesebbről volt szó.

Ennél persze több pénze lesz az állami médiának jövőre is, hiszen a különböző reklámbevételeket ebbe még nem számolták bele.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!