szerző:
hvg.hu

Az egykori olvasó a Somogyi Hírlap főszerkesztőjének is megmagyarázta, miért nem járatja tovább az újságot.

Ahogy korábban megírtuk, egy olvasó levelében keményen kiosztotta a Somogyi Hírlapot, és lemondta előfizetését. Azt írta, hogy amióta a korábban független kiadvány Mészáros Lőrinchez került, dühöng benne az ellenséggyártás, a népbutítás, a tapintható megosztó szándék. A küldeményt természetesen megkapta a Somogyi Hírlap főszerkesztője is, aki később telefonon felhívta az olvasót, s arról érdeklődött, hogy mi a baja a lappal. A megkeresésre az olvasó újabb levélben válaszolt – ezt teljes terjedelmében a Magyar Narancs hozta le.

Ebben azt írta, "nem a vidéki lapok nap mint nap keményen robotoló szerkesztőségi dolgozóival van gond, hanem a központtal, az aggyal, ami a jelek szerint megbomlott, akárcsak a nemzeti egység, ami 1989-1990-ben még megvolt. Nekem senki se hazudjon, főleg az ne, aki azt szétverte" – magyarázta. Majd hozzátette: együtt érez azokkal a függetlenségüket elvesztett szervezetekkel, amelyek minden tagja fáj az agyközponttól kapott hamis parancsok miatt.

A levélíró ezután részletesen kifejtette, miért döntött úgy, hogy nem akarja tovább olvasni az újságot. Először is azért, mert elhallgatja, hogy "a kormány védelme alatt, annak támogatását élvezve Matolcsy Györggyel az élén a Magyar Nemzeti Bank, Csányi Sándorral az élén az OTP Bank ugyanúgy működik és gyarapszik, mint amit a külföldön meggazdagodott Soros Györgynek felrónak”, s hogy Magyarországot kiskirályok uralják." És azért sem járatja többé a hírlapot, mert az nem fúj riadót, amikor az emberek műveltségbeli hiányosságaival a kormányzati kommunikátorok durván visszaélnek, s néma, amikor potentátok kedélyesen az emberek szemébe hazudnak.

"Gyakorlatias kérdésekben a megyei lapok továbbra is adnak segítséget, azonban nagyobb súlyú társadalmi kérdésekben nem számíthat senki a fentiekhez hasonló közérthető, tényszerűsége mellett is méltányos, az olvasó állampolgári öntudatát erősítő helyzetelemzésekre, mert az ellentétes a lap tulajdonosainak érdekeivel” – fogalmazott.

Megjegyezte továbbá, az egyetlen pozitív a negatívumban az, hogy hiába esik a lapok olvasottsága, ez nem rendítheti meg a kiadót, hiszen "a Mediaworks tulajdonosi köre van olyan tőkeerős, hogy simán elbír némi veszteséget. Elvégre része a nemzeti burzsoáziának".

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!