szerző:
hvg.hu

Az Egyesült Államokban koncentrálódik a vagyon.

Nincs a világ öt leggazdagabb embere között egyetlen európai sem, és az első tízbe is csak két üzletember fért be az EU-ból – legalábbis a Bloomberg legfrissebb összesítése szerint.

A portál az aktuális részvényárfolyamok alapján frissíti adatait, ezek pedig azt mutatják, hogy a leggazdagabb európai már nem a 2016 őszén még a legvagyonosabbnak számító, a Zarát is tulajdonló Inditex spanyol alapítója, Amancio Ortega, hanem a LVMH luxuscégcsoport első embere, a francia Bernard Arnault.

Arnault, aki a Forbes múlt héten kiadott, a világ dollármilliárdosait felsoroló éves listájának a negyedik helyét foglalta el, a Bloomberg friss adatai szerint csupán a hetedik, őt egy hellyel követi Ortega. Az első 25-ben rajtuk kívül csak a szintén francia Françoise Bettencourt Meyers, a L’Oréal birodalom örököse található.

Az amerikai hegemónia egyre jobban érezhető a Bloomberg szerint: a leggazdagabbak vagyonának 40 százaléka koncentrálódik az Egyesült Államokban, míg Ázsiában a negyede, Európában pedig a 21 százaléka.

A listát egyébként – a Forbeséhoz hasonlóan – Jeff Bezos, az Amazon alapítója vezeti, őt Bill Gates és Warren Buffett követik.

(Bloomberg)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!