szerző:
hvg.hu

A lemezfelvétel egyben installáció is. A látogatók 45 percig nézhetik, ahogy a brit dalszerző-énekesnő PJ Harvey és stábja az új dalokon dolgozik.

A brit multiinstrumentalista művész, aki számos Grammy-jelölése mellett legutóbbi, 2011-es Let England Shake című lemezével megkapta az év brit/ír nagylemezének díját, a Mercury Prize-t (melyet 2001-ben már egyszer megkapott a Stories From The City, Stories From The Sea című albumért), s aki nemrég feldolgozta egykori szerelme, Nick Cave Red Right Hand című dalát, jelenleg kilencedik nagylemezén dolgozik. Nem akárhogyan.

Az album felvétele a londoni Somerset House nemrég megnyitott New Wing nevű részében kialakított installációban zajlik, melyet egy olyan üveg választ el a külvilágtól, melyen csak kintről befelé lehet nézni. Az installáció maga a stúdió - kint a látogatók, akik csoportokban 45 percet tölthetnek el a helyszínen, bent a stáb (akik nem látják és hallják, mi történik kint), PJ Harvey, stúdiózenészei, valamint a producerek - John Parish és Flood, PJ Harvey hűséges munkatársai, akik a művész több korábbi lemezén is közreműködtek - és a hangmérnökök.

Mindez, ahogy a projektleírás mondja, "egy változó, többdimenziós hangszobor". A január 16-án induló projektnek - melyet a Somerset House mellett az 1985-ben alapított londoni művészeti alapítvány, az Artangel is támogat - címe is van: Recording In Progress.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!