szerző:
hvg.hu

Kiderült, hogy kik lesznek a főszereplők Kondor Vilmos nagy sikerű regényének filmadaptációjában, a Budapest noirban. A Filmalap majdnem egymilliárd forintos támogatását élvező produkció forgatása februárban indul.

Az 1936-ban játszódó regény óriási siker volt kiadásakor, 2008-ban. A csak álnevén ismert író, Kondor Vilmos műve már a kezdetektől fogva filmfeldolgozásért kiáltott, és arról már korábban is lehetett tudni, hogy a Filmalap felkarolta az ügyet. Most már azt is lehet tudni, hogy kifejezetten komoly, 897 millió támogatást kapott a film. Csak összehasonlításképp, a Veszettek 790 millió forintot kapott Andy Vajna szervezetétől, igaz az eddigi legdrágább magyar film, a készülő Kincsem egy másik kategória a maga 2 milliárd forintos költségvetésével.

A színészek (az előtérben Tenki Réka, háttérben Kulka János és Kolovratnik Krisztián) korabeli ruhákban és autókkal érkeztek a sajtótájékoztatóra
©

A Budapest noirról már lehetett tudni, hogy a Scarlett Johanssont és Nastassja Kinskit is felvonultató Amerikai rapszódiát jegyző Gárdos Éva rendezi, a forgatókönyvét Szekér András írta, operatőre Ragályi Elemér lesz, a látványért pedig Pater Sparrow felel. A produkció azonban csak most mutatta be a színészeket, akik a korabeli Budapest hangulatát hivatottak minél átélhetőbbé tenni.

Kiderült, hogy a Budapest noir főhősét, az újságíróból nyomozóvá váló Gordon Zsigmondot Kolovratnik Krisztián alakítja majd. Filmbeli szerelmét, Eckhardt Krisztina fotóriportert Tenki Réka játssza. A további fontos szerepekben olyan magyar színészek tűnnek majd fel, mint Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata és Anger Zsolt.

Kolovratnik Krisztián, Gárdos Éva, Ragályi Elemér és Dobó Kata a sajtótájékoztatón
©

A 30-as évek Budapestjét Pater Sparrow (1, Burgundy hercege) látványtervező teremti meg, a jelmezeket Flesch Andrea (Miss Arizona, Tulse Luper bőröndjei trilógia, Valami Amerika 2.) tervezi. A 2017-re ígért film forgatása már idén februárban elkezdődik.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!