szerző:
hvg.hu

A spanyol rendező lesz a zsűri elnöke a jubileumi, 70. Cannes-i Filmfesztiválon.

A korábban 5 filmjével is az Arany Pálmáért versengő Pedro Almodóvar lesz a 2017-es Cannes-i Filmfesztivál zsűrijének elnöke.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen megtisztelő pozícióból ünnepelhetem a 70. Cannes-i Filmfesztivált. Tisztában vagyok a zsűrielnökséggel járó felelősséggel, remélem képes leszek megfelelni az elvárásoknak. Annyit ígérhetek, hogy minden erőmmel és gondolatommal az egyszerre kiváltságos és örömteli feladatnak fogom szentelni magam" – reagált a bejelentésre a spanyol rendező, aki régóta jó viszonyt ápol a rangos fesztivál szerevezőivel, népszerűsége pedig megkérdőjelezhetetlen, főleg azok után, hogy legutóbbi filmje, a Julieta kedvező kritikákat kapott.

A zsűri többi tagját áprilisban jelentik be, a fesztivál május 17-én indul.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!