szerző:
hvg.hu

Pink lesz a nulladik napon, jön PJ Harvey vagy az Alt-J is – ezeket már tudtuk. Az újabb nevekkel lassan összeáll a jubileumi fesztiválprogram.

Visszatér a nagyszínpadra a négyszeres Grammy-díjas Macklemore-Ryan Lewis duó, szintén visszatérő vendég a skótok büszkesége, a Biffy Clyro.

Jön a húszéves kora ellenére már három nagylemezt megjelentető énekes-dalszerző hölgy Birdy. A keményebb rock zenei vonalat az amerikai Breaking Benjamin erősíti.

Messziről felismerhető, varázslatos ambient zenéjét hozza el az itthon is telt házak előtt játszó Tycho. Az elektronikus zenei vonalat a nagyszerű formában lévő holland veterán DJ-producer-dalszerző Don Diablo képviseli, a német elektro-rap szcénából érkezik Marteria, az amerikai Allah-Las pedig pszichedelikus garázs-beat zenéjét mutatja be.

Új név még a programban a tropical house holland ifjú reménysége, Bakermat és az osztrák elektró-duó, a friss lemezét bemutató HVOB is.

 

hvg.hu Élet+Stílus

PJ Harvey, az Alt-J és George Ezra is jön a Szigetre

Huszonkét újabb nevet raktak a Sziget szervezői a mostani pakkba, köztük a 25. Szigeten lesz először látható Magyarországon az elmúlt huszonöt év talán legfontosabb brit dalszerző-előadója”, PJ Harvey és - visszatérőként - remélhetően már készülő lemezéről is ad elő számokat az Alt-J.